Onze band

Zo begon het…

Aubrey was de pianist bij Vocalicious; drie zangeressen met een jazzy pop repertoire. De drie mooie stemmen klonken prachtig, maar desondanks begon het te kietelen. Hij miste het spelen in een voltallige band en de groove.

In april 2014 heeft Aubrey de drummer Peter opgezocht, die hij kende van een vroegere samenwerking bij een andere band. Samen hebben ze eerst verkend welke koers te varen. Even was er sprake van instrumentale funkmuziek, maar al gauw werd de koers bijgesteld. Soul Funk moest het worden, met zang. De kiem van Soulsation was ontstaan.

Toen begon de zoektocht naar goede muzikanten. Eerst een goede bassist, want zonder de groove kun je niets. Na een uitgebreide werving bij muziekscholen en basdocenten hebben we een paar bijzondere ontmoetingen met een aantal bassisten gehad, maar dat leverde niets op, totdat Judith zich meldde. Cool, een vrouw op de bas. Welke band wil dat niet?

Een gitarist vinden was een stuk moeilijker. Een uitgebreide werving via een muzikantenbank, muziekdocenten e.d. was uitgevoerd die een aantal aanmeldingen opleverde. Er was een aantal kennismakingen nodig voordat we onze gitarist Joseph via Facebook vonden. Eindelijk hadden we een band bij elkaar.

Maar we misten nog iets… twee zangeressen. We gingen op zoek. Deze zoektocht was lastig. Na meerdere intensieve wervingscampagnes en een aantal try-outs hebben we eindelijk onze ladies of soul gevonden; Carmen en Charlotte.

Het formeren van de basis heeft ruim een jaar in beslag genomen. Goede muzikanten vinden is lastig, maar goede muzikanten vinden die sociaal met elkaar die ‘klik’ hebben en loyaal zijn is helemaal een grote uitdaging. En dat is gelukt! Het duurde even, maar het resultaat is dat de band nu staat als een huis.

We repeteren elke maandagavond bij onze drummer Peter. Hij heeft een gezellige compleet ingerichte repetitiestudio aan huis. Iets waar elke muzikant van droomt.

Samengevat hebben we alle ingrediënten om hier iets moois van te maken; een mooi repertoire opbouwen en onze muziek voor jullie, het publiek, spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *